Taerkes Hoes

Omgeving

In de omgeving van ons vakantiehuis is veel te beleven. 

Natuur
Ons vakantiehuis Taerkes Hoes ligt in Roggel aan de rand van natuurgebied Leudal. In het Leudal kun je uitgebreid wandelen, fietsen en mountainbiken. Tegenover Taerkes Hoes zit een fietsenzaak waar je fietsen kunt huren. Natuurgebied De Groote Peel is ook een bezoek waard. Het bezoekerscentrum van waaruit je mooie wandelingen kunt maken zit op 19 km afstand in Ospel.

Steden
Roggel ligt tussen de steden Venlo (34km) en Roermond (14km). Ook het witte stadje Thorn (15km)  is een bezienswaardigheid. In Roermond vind je het bekende Designer Outlet waar je gezellig kunt winkelen.

Voor kinderen
Attractiepark Toverland is voor kinderen een ware belevenis en ligt op slechts 20 km afstand. In speeltuin Kitskensberg (Roermond) kunnen kinderen spelen  en is ook een zwembad aanwezig. Net over de grens in Duitsland op 50km afstand ligt boerderij-belevenisoase Irrland. Ook een bezoek waard! In Roggel ligt buitenhof De Leistert met een indoor speeltuin en een tropisch zwemparadijs (zowel een binnen als buitenbad). Uiteraard is er voor kinderen nog veel meer te beleven. Vraag gastvrouw Karin naar de mogelijkheden! Zwemmen kan ook in Weert, bij de Ijzeren man, ze bieden ook nog meer activiteiten aan,

Activiteiten

Voor leuke groepsactiviteiten neem eens een kijkje bij Limburgsuitje- ze bieden allerlei activiteiten aan voor jong en oud!

Of op de site van deheerevanmeijel daar vind je ook leuke activiteiten in het dorpje Meijel- 10 minuten met de auto vanaf Roggel 

Wandelingen en andere activiteiten in het bosrijke gebied Leudal? neem een kijkje op de pagina van het bezoekerscentrum Leudal

Boodschappen 
Voor boodschappen wandel je 50 meter verderop naar Supermarkt Jan Linders. De bakker van deze winkel is ook op zondag open van 9.00-15.00 uur.(Bestel telefonisch via 0475-769179). Bij deze supermarkt kun je ook je  boodschappen online bestellen. In Roggel zijn daarnaast een bakker, slager en groentewinkel aanwezig. 


Eten en drinken
Wil je met je gezelschap uit eten of eten afhalen? Tegenover Taerkes Hoes vind je een frietzaak.  Mido Pizzeria ligt ook op steenworp afstand. Breng daarnaast een bezoek aan restaurant Preuverie Bekkers Marie of de Beukelaar. Op 5 minuten rij-afstand in Heythuysen kun je eten (ook afhalen) bij Italiaans restaurant Porto Maurizio. Voor ontbijt, lunch of een high tea kun je terecht bij Melange in Heythuysen (ook voor afhalen/bezorgen).

Lekker eten op locatie? Neem eens een kijkje op de pagina van Smaakvol Catering zij bieden een smaakvol assortiment aan op gebied van BBQ- Gourmet-Hapjes en nog veel meer!


Openbaar vervoer
Voor de deur van het vakantiehuis is een bushalte met verbindingen naar diverse steden.

Molen Roggel
In Roggel bevindt zich  nog een authentieke molen, waar  wekelijks meel voor de plaatselijke bakker gemalen wordt. De molen is open voor bezoek, en op zaterdag kun je daar ook meel kopen.  

Reserveer nu!